"The Last Time" - 1/8 Filosofia ja systeemiajattelu 2021 prof. Esa Saarinen

  • Julkaistu 4 kuukautta sitten

    Aalto University

    "The Last Time" - 1/8 Filosofia ja systeemiajattelu 27.1.2021. Luento toteutetaan Zoom-verkkoympäristön kautta.    Professori Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjan tavoitteena on lisätä osallistujan kykyä omaehtoiseen, laaja-alaiseen, luovaan ja eteenpäinvirittyneeseen elämänfilosofiseen ajatteluun. Tavoitteena on synnyttää voimakkaasti rikastava oivallusympäristö, jossa osanottaja voi jäsentää toimintatapojaan, ajattelumallejaan ja arvokysymyksiä henkilökohtaisesti relevantilla tavalla. Luentosarja antaa työvälineitä rakentaa ja terävöittää oman henkisen kasvun ja elämänasenteen perusteita ja suuntaviivoja. Painopiste on kunkin osallistujan omassa toiminnassa ja elämässä. Tavoitteena on vahvistaa kunkin kykyä elää muutostilanteissa luovasti ja arvo-ohjautuvasti. Luennot hyödyntävät länsimaisen ja itämaisen filosofian voimavirtoja sekä nykyaikaisen ihmistutkimuksen keskeisiä tuloksia ja ilmentävät prof. Saarisen elämyksellisestä, kokonaisvaltaista ja tunnelmaintensiivistä luentotapaa, jossa avainroolissa on luentotilanteen osallistujissa synnyttämä ajattelun liike.


    Videotallennus: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Evangelist / evankelista Sirpa Rikkinen
Evangelist / evankelista Sirpa Rikkinen

Onko nää opetukset tarkotettu joillekin joilla ei ole omia mielipiteitä ollenkaan? Joku lammaslauma? Yliopisto-opiskelijoita? Sori, en voi olla ihmettelemättä. 🤦‍♀️ Eikö tuo ole ihan kuin lapsille opettamista?? Aika on hölöttää ja aika olla hölöttämättä? 🤦‍♀️ Mä oon ”jyrkkä” mut en todellakaan valheellinen vaan rehellinen! Hienovaraisuus ja poettisuus ei johda yhtikäs mihinkään. Kukaan ei kuuntele nynnyjä. Ihmiset kaipaa selkeyttä, suoruutta eikä mitään kiertelyä ja kaartelua ja asian vierestä höpisemistä!

7 päivää sitten
juhalux
juhalux

is somebody really listening to this guy?

10 päivää sitten
Jukka Kalliola
Jukka Kalliola

Esa parantaa juoksua! Meillä on paljon yhteistä - pitkä ja hyvä "muru liitto " 55 vuotta. Kirjojen arvostus,lukeminen...Minä itseoppinut Filosofi ! Olen Pipsuni kanssa rakentaneet Hyvän elämän itsellemme.Olemme omasta mielestämme menestyneitä ihmisiä elämässämme.Toisin sanojen:Ihan tavallisia ihmisiä,Rakastamisen kykeneviä - ei siinä mitään kuuluisuutta tarvita.

13 päivää sitten
Minel
Minel

❤️🌹

19 päivää sitten
Suomalaisia rukouksia
Suomalaisia rukouksia

Esa Saariselle ja kaikille muille trotskilaisille ja marxilaisille ja talmudosatanisteille ja muille sarjakansainmurhaajille: Sidon Kaikkivaltiaan Taivaiden ja maan Jumalan, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä ja Mikael arkkienkelin joukkoineen avulla kaikki pahat henget, pahuuden perilliset ja saatanan joukkoineen Jeesuksen Kristuksen vereen, ja heitän heidät Ristin juureen tuomittavaksi, ja Kristuksen raudkinnas kädessä ja raudhaarniska yllä, Kristuksen raudkahlein kahlitsen pahuuden, saatanan kaikkine väkineen alimpaan helvettiin ikuisiksi ajoiksi, etteivät enää koskaan ketään kansastani kiusaa, koronkisko, sorra, kiduta, houkuttele, eksytä tai ota muutenkaan yhteyttä. Ja Kristuksen raudsaappaalla murskaan pahuuden, saatanan, käärmeen pään ikuisiksi ajoiksi. I N R I X.

20 päivää sitten
Harri Taponen
Harri Taponen

🎼🎶🎵🎷

24 päivää sitten
untofrederik
untofrederik

Seko.

24 päivää sitten
axax
axax

11:45 Oikeestaa kyse on ennemmin tunteesta ja kokemuksesta kuin ajattelusta, jos mietitään terveyskäyttäytymistä. Toki ajattelulla myös iso merkitys kokemuksen prosessoinnissa terveyskäyttäymisen muutoksen aikaansaamiseksi.

26 päivää sitten
Hannu Miettinen
Hannu Miettinen

kommentti, että korona jiohtuu ilmastonmuutoksesta vaihtoi minun ajattelun.

28 päivää sitten
Eleina Geleit
Eleina Geleit

Niin todellakin! Olisi hyvä ihan ensin sisäistää ajatukset. jotka voivat pelastaa ihmisen sielun joutumasta kadotukseen .Siihen on yksi ainut tie, tulla Jeesuksen luokse rukouksessa ja pyytää syntinsä anteeksi . Sinun ajatukset ovat hyvin monille, itsestään selvyyksiä, ei mitenkään ainutkertaisia oivalluksia, joskin arkipäivän elämän ilmentymiä :) Ihminen , joka ei ajattele sitä, mikä on ikuisuus osansa , on kaikki 'hölötys' hyvin hataralla pohjalla elämässä. Ja hukassa ikuisuuteen nähden. kun jo 68v.on plakkarissa? Siinä on jo kiire hoitaa kuntoon ikuisuus osuus , jos ei ole uskossa Jeesukseen, sen kuulee puheissa hyvin pian, jos se asia ei ole kunnossa? Kuitenkin, vain Hän Jeesus Kristus voi antaa meille todellisen pohjan kaikkeen ajatteluun! Vain Hänen kauttaan voi pelastua sielumme, joka on Ikuinen. Jeesus Yksin , voi siis pelastaa sielumme helvetin kauhuilta ikuiseen elämään, ristinsä veren kautta, joka vieläkin huutaa sovitusta maasta Jumalan edessä ! Tarvittiin Pyhä Veri, jotta syntimme pyyhittäisiin pois Jumalan kirjoista ! ! Rukoilen puolestasi ! Kun Hän tulee elämääsi muuttuu sananparsi ja pintavaahto katoaa totaalisesti ja saat elämän syvimmän tarkoituksen , joka kantaa pisimmälle elämästä,... ikuisuuteen ! Totta on,....suurin osa puheistamme on ilman Jeesusta Kristusta ihan 'ihan hölkyn kölkyn ' vailla mitään kestävää pohjaa, omien sanojesi kautta todeten . :)

Uukausi sitten
Aerielmoon Art
Aerielmoon Art

Totta. Jumalan viisaus on loputonta ja Jumala antaa tämän kaiken ilmaiseksi.

18 päivää sitten
Daniel Craig
Daniel Craig

https://youtube.com/playlist?list=PLdS3Rw5olVh4oCW4uO7sZOBLOz9dVR3Lv

Uukausi sitten
nothingbutsound
nothingbutsound

Kiitos, Esa! sinun luentosi herättävät aina mielenkiintoisia ajatuksia.

Uukausi sitten
Janne P. Hämäläinen
Janne P. Hämäläinen

Kumpa oppisit ajattelemaan, toivoi Juice Leskinen Yö - yhtyeen kappaleessa "Ihmisen Poika". Ja kyllähän Olli Lindholm sen myös selvästi omalla tulkinnallaan osoitti hyväksi toiveeksi. Tätä samaa sitä toivoisi myös itselleen, kumpa sitä oppisi ajattelemaan hedelmällisemmällä tavalla.

Uukausi sitten
Teemu Vehkala
Teemu Vehkala

PIstäkää Teemun kanava tilaukseen.

Uukausi sitten
AjarSensation
AjarSensation

Aika ylimalkaista ja mitään oikeastaan sanomatonta, populaaria "filosofiaa". Ei jatkoon!

Uukausi sitten
Juha Kallio
Juha Kallio

Tässähän oltiin vasta lähestymässä asian ydintä. Uskoisin että siihen ei päästä ikinä käsiksi, ja sehän tässä onkin mielenkiintoista!

7 päivää sitten
Juha Kallio
Juha Kallio

😂

7 päivää sitten
Aerielmoon Art
Aerielmoon Art

Joo paljon puhetta ilman mitään sanomaa.

18 päivää sitten
Sami Hulkko
Sami Hulkko

Ajatellaampas vähän systeemiä: Kaikki joissa on laskutehoa, prosessi ilman prosessinumeroa. Prosessin sisältö: prosessikontrolleri ja muistikontrolleri. Kun youtube raksuttaa videota niin ihan jotain muuta tapahtuu oikeasti, koska prosessi- ja muistikontrolleri ja ne bitit, siis muiden ohjelmien bitit. Ottaen huomioon että olette softaa se on myös teidän AI-VOI-SS-A (assemby AX-DX a'la Finland). Näytelkää vaan 'oikeaa ihmistä' ottaen huomioon mitä teitte niille, EH????

2 kuukautta sitten
Vernie
Vernie

En ihan tajunnut. Mitä esitietoa multa puuttuu, ja tuo lause oli hassusti kirjoitettu tai jäi jotain. ”Kun youtube raksuttaa videota niin ihan jotain muuta tapahtuu oikeasti, KOSKA prosessi- ja muistikontrolleri ja ne bitit, siis muiden ohjelmien bitit?” En siis katsonut luentoa vielä ennen kuin kysyin jo.😂

Uukausi sitten
Joo Kakka
Joo Kakka

Antakaa minulle kalakeittoa! 😡

2 kuukautta sitten
Pete Huotari
Pete Huotari

Tästä höpötyksestä tulee mieleen Pirkka Pekan komediat. Omituinen höpöttäjä. Minäkin sentään tekniikan insinööri, niin en ymmärtänyt hölkäsen pöläystäkään tästä höpötyksestä.

2 kuukautta sitten
0I000I0I
0I000I0I

Tekniikan insinöörin ja DI:n välillä on iso ero. Myös siinä on iso ero mistä oppilaitoksesta on valmistunut DI:ksi tai tekniikan inssiksi.  Sivistys, ts. lukeminen auttaa asioiden ymmärtämisessä.

8 päivää sitten
Joni Kärki
Joni Kärki

"My yes are fuckin' open." Tämä juuri on se ongelma tänä päivänä, että niin moni on kokenut sen "silmiä avaavan hetken" ja tutkailleet oman ajattelunsa reuna-alueita ja ryhtyneet esimerkiksi Trumpin kannattajaksi. Mikään ulkopuolinen vakuuttelu ei saa heitä muuttamaan kantaansa, koska he ovat sisäistäneet kriittisen ajattelun ja kyseenalaistavat vastaväitteet. Kasvattaminen kriittisiksi ajattelijoiksi saattoi olla 1953 syntyneelle filosofisukupolvelle iso juttu, mutta mitä tehdä, kun kriittitinen ajattelu on rokotekriittisyyttä? Tai litteän maan koulukuntaa? Olen katsonut vasta puoli luentoa, mutta toivottavasti luentosarjan aikana tähän ongelmaan paneudutaan.

2 kuukautta sitten
Tuija Nupponen
Tuija Nupponen

Kun on riittävän kiinnostava aihe niin pystyy helposti keskittymään siihen kybällä. Kiitoksia E. Saariselle mahdollisesta aivojeni aktivoinnista. Ehkä...ehkä... 💜

2 kuukautta sitten
Halfdan
Halfdan

Minusta niin Esa Saariselle pitäisi saada oma radio-ohjelma. Eikö sellainen olisi ihan mahdollinen ajatus. Esan kanssa on mukava ajatella ja olisi kiva sellainen, jossa hän ajatteluttaa läpi ajankohtaisia aiheita. Tai toisesta näkökulmasta, voisi olla että olisi sellainen maksullinen live-podcast. Ei sillä että Esa olisi kiinnostunut rahasta, mutta työstä on maksettava asiaankuuluva korvaus.

2 kuukautta sitten
em
em

esan pitäis tehä oma podcast

4 päivää sitten
Pete Huotari
Pete Huotari

Yöradio klo 03:00, jos joku ei vielä ole nukahtanut niin varmasti nukahtaa.

2 kuukautta sitten
MrKhainui
MrKhainui

Filosofina olet varmasti perillä nykyisestä mielen sodasta. Olen miettinyt, missä on kaikki filosofit? Tämä on niin päivän selvä asia mitä ympärillä tapahtuu.

2 kuukautta sitten
Vernie
Vernie

Eikö niitä filosofeja olekin, mutta niitä ei kutsuta sellaisiksi juuri nyt, vaan ennemmin ”intellektuaaleiksi”? Monet niistä saattavat nousta vaikka tuhannessa vuodessa meidän nykyisen ajan filosofeiksi osana tulevaa historiaa.

Uukausi sitten
Spin Oz
Spin Oz

Voi vitalis mitä paskaa!

2 kuukautta sitten
Kissafarmari
Kissafarmari

Nämä luennot eivät ole hukkaan heitettyjä - niinkuin miljoonat muut mielenkiintoiset luennot, mitä ei ole taltioitu. Ehdotin luentojen taltioimista arkkitehtiosastolla 90-luvulla. Sain osakseni pelkkiä epäuskoisia hymyjä... Tuntui hirveeltä tuhlaukselta, kun "briljantteja" luentoja pidettiin vain viidelle kymmenelle hengelle. Luentojen uudelleen kuntelemisen mahdollisuus varmasti parantaisi oppimistuloksia, eikä opiskelijat jäisi niistä paitsi poissaolojen takia. Maallikotkin voivat olla kiinnostuneita vaikka minkä tieteen aloista. Suomalaisten älykkyyttä väheksytään medioissa, ja tv suoltaa tyhmentävää hömppää ja amerikanuutisten mallin mukaisia järkyttävän suppeita uutisia. Varmaan moni muukin on kiinnostunut todellisuudesta, kuin minä. Sydämelliset kiitokset, Esa Saarinen & tiimi! Toivon, että Aalto-Yliopisto alkaisi julkaisemaan muitakin luentoja, vähintäänkin "starojen" luennot eri aloilta.

2 kuukautta sitten
s4lee
s4lee

Aa

Päivä sitten
Jouko Juhani Armas Raita
Jouko Juhani Armas Raita

Ajattelun ajattelu vaatii myös energiaa aivoilta - syö hyvin ensin...

2 kuukautta sitten
Lauri Aaltio
Lauri Aaltio

onko tästä playlistia valmiina? "Filosofia ja systeemiajattelu 202X" jossa olis noi kaikki?

3 kuukautta sitten
Lauri Aaltio
Lauri Aaltio

löysin... :)

3 kuukautta sitten
Nezir Oral
Nezir Oral

Tippa tuli linssi👏❤️👍

3 kuukautta sitten
Petri Eskelinen
Petri Eskelinen

Ajattelun ajattelu ja ajattelun arvoista. Poliittisesta totuudesta vastaa enemmistön ääni. Todellisuudelle saa olla sokea, kunhan on vain oikeaa mieltä. Kysymys kuuluukin voiko enemmistö äänestää vähemmistön maailmankuvan vai levitetäänkö poliittisesti sopivia maailman kuvia aiheuttamaan poliittista kinastelua aiheista, jotka takaa vallassa pysymisen, jotta oikeisiin vallan rattaiden väärin käytöksiin ei puututtaisi. Jokainen tietenkin omaa oman moraalinsa.

4 kuukautta sitten
Peterson David
Peterson David

Hei, kuinka voit

2 kuukautta sitten
Hannele Hietala-Spaskos
Hannele Hietala-Spaskos

Food for thought!

4 kuukautta sitten
Peterson David
Peterson David

Hello

2 kuukautta sitten
Mika Mäkelä
Mika Mäkelä

Tästä ajatuksesta "Olla hyvä työkaveri itselle" sain seuraavan rohkaisun äidilleni joka on nyt Isäni (saatto hoitaja). Minun äiti on rukoileva joka on saanut isojakin rukous vastauksia kuten sen että huomattavasta hapen puutteesta veljeni vauvana selvisi niin että Lääkärit sanoivat menkää näyttämään sille ja sille osastolle ihme lasta. Nyt hän on kysynyt miksi Isäni ei parane vaikka kuin ollaan rukoillut. "Et voi ola itselle ja muille omaisille ja Isä potilaalle hyvä omais hoitaja jos vellot tässä raskaissa ajatuksissa.. suuret parantaja evankelistatikin on muutaneet taivaan kotiin syöpäsairaana kuten esim Rehard Bonkkeja isällä on jo ikääkin.

4 kuukautta sitten
Mika Mäkelä
Mika Mäkelä

Miksi et sosialisteja ja Demokraatejan vertaa sokeiksi vaan heidän vastustajansa? Vastaan sinun puolesta: Silloin sinä olisit myrskyn silmässä vaikka kuinka oikeassa olisit! Davidson maalisena miehenä puhuu mielestäni maltillisesti mailman megaluokan huijauksesesta. Noin 40 min saaka uskon mitä hän sanoo tässä mutta sen jälkeen tuohon positiivisuuteen en usko. https://www.youtube.com/watch?v=v79y6MwIWhQ

4 kuukautta sitten
Sethrich Nietzsche
Sethrich Nietzsche

Qanon oli Trumpin hallinnon kanssa yhteistyössä toimiva markkinoinnillinen organisaatio eikä sitä ole edelleenkään kuopattu - Trumpin jäähyväispuheen aikana lavalla oli 17 lippua ja kaikki vähänkään ymmärtävät tietävät mitä se tarkoittaa. Qanonin kautta kaupattu narratiivi on aivan sama, jolla Cambridge Analytica kultivoi Trumpin kannattajakuntaa vuodesta 2014 alkaen. Tunnetusti operaatiossa käytetty analytiikka ja algoritmiikka perustuu kymmenien miljoonien Facebook-käyttäjien tietoihin, joka osaltaan selittää käytetyn markkinointiviestinnän osumatarkkuutta. Qanon lanseerattiin syksyllä 2017 vain muutaman kuukausi sen jälkeen, kun Steve Bannon haamukirjoitti itsensä ulos Valkoisesta Talosta käyttäen hyväksi Michael Wolffia. Uudelleenbrändätyn operaation tavoite oli pitää Trumpin kannatusta yllä niin, että Republikaanit saisivat pidettyä hallussaan senaatin vuoden 2018 välivaaleissa ja estettyä virkarikossyytteiden etenemisen. Trump on vuosien varrella vahvistanut siteensä Qanoniin twiiteillään ja kampanjapuheillaan. On muistettava, että Bannonin lähdettyä Valkoiseen Taloon jäi vielä Stephen Miller, joka kirjoitti Trumpin puheet ja epäilemättä myös ymppäsi mukaan niissä ilmenevän "boom boom boom" -tyylisen Qanon-slangin. Ei Trump toki aivan syyntakeeton ole, mutta ennen kaikkea hän on tukijoidensa Troijan hevonen, jolla ajetaan heidän - pienen eliitin - agendaa. Esimerkiksi Sheldon Adelson (R.I.P.) ja Mercerin perhe ovat saaneet paljon tuottoa investoinneistaan. Jossain mielessä Trump on myös markkinoimansa propagandan uhri. Hän ei missään nimessä keksinyt esimerkiksi birtherism-kampanjaa, mutta sisäisti sen tenhon ja myi itseään ilmiömäisesti sen avulla. Hän on markkinointimies, mutta myös aivan huikea kriisinäyttelijä. Qanon on Trumpin fundamentalistisimmille kannattajille luotu high-end-brändi ja spektaakkeli, jonka tarkoituksena on levittää sellaista tietoa, jota Trump ei itse pysty suuresta suustaan huolimatta sanomaan ääneen. Tämä ei tietenkään tarkoita, että sen kautta levitetty propaganda olisi täysin valheellista - niinhän homma ei toki toimi. Kampanja on pelillistetty nerokkaasti ja se perustuu paljolti siihen tietoon, jota esimerkiksi Michael Flynnillä on aiemman positionsa kautta. Mukana on epäilemättä myös sotilas- ja tiedustelulähteitä - myös muualta kuin Yhdysvalloista. Lisäksi konklaavissa on mukana Erik Princen kaltaisia sankareita. Se, että toiminta vaikuttaa päällisin puolin amatöörimäiseltä, on täysin tietoinen valinta - valtamedian pilkka on aivan olennainen Trumpin kannattajien liekkiä ylläpitävä elementti. Steve Bannon kertoi jo 2014 Skype-puhelussaan Vatikaaniin, mitä hän aikoo visioimallaan 'judeo-christian church militant' -organisaatiolla ajaa ja sen jälkeen kaikki tekeminen on ollut erittäin määrätietoista. Qanon on täysin nerokas markkinointitempaus, joka fundamentalistien käsissä eskaloituu edelleen juuri siihen suuntaan kuin he haluavat. Ei ole suurikaan yllätys, että Bannon armahti itsensä, Jared Kushnerin isän ja tukun Blackwaterin sotarikollisia hallinnon viimeisenä päivänä. Make Scott Free scot-free again.

3 kuukautta sitten
Tanja Pietiläinen
Tanja Pietiläinen

Oli ajatus katsoa taas toistamiseen tämä luentosarja, edellinen sai mut kyllä liekkeihin. Mutta, en viitsi edes tätä eka osaa katsoa loppuun tuon poliittisen pornon vuoksi. Tämä on tätä, peruskoulusta ja jopa eskarista lähtien, aivopesua. Hyi! Ja hävetkää jokainen, joka tätä millään tavoin osaltaan edesauttaa tai tähän suopeasti suhtautuu.

4 kuukautta sitten
Black tomato
Black tomato

Olipa mielenkiintoista kuunneltavaa. Ajattelen itsekkin mielelläni monenlaisia asioita, ja tästä varmasti saa erilaisia näkökulmia omaan ajatteluun. Innolla odotan seuraavia osia.

4 kuukautta sitten
lolz
lolz

@Vi Ni tätäpä!

5 päivää sitten
Vi Ni
Vi Ni

samaa mieltä hyvää kesäää

11 päivää sitten
Jarmo Lahti
Jarmo Lahti

Ensimmäinen toimi livenä erinomaisesti. Toivottavasti "Matrix Reloaded" loadataan tallenteena yhtä nopeasti kuin tämä, pääsee testaamaan miten toimii tallenteena...

4 kuukautta sitten
Timo Kotilainen
Timo Kotilainen

E. Saarinen on fiksu mies ja hyvä luennoitsija, mutta tuon politikoinnin voisi jättää vähemmälle. Yliopistot valitettavasti tuputtavat liberaaleja arvoja. Sieltä niitä meidän nuoria päättäjiä sitten tulee aivopestyinä agendoitaan ajamaan. Missä onkaan oma ajattelu..

4 kuukautta sitten
Jofann
Jofann

Vähän kannattaisi nyt katsoa taas peiliin, että ketä on oikein aivopesty. Taas tulee nimittäin niin sanasta sanaan jenkeistä maahantuotua sekoilua.

Uukausi sitten
Timo Kotilainen
Timo Kotilainen

@taskupele Hyvin on aivopesu mennyt perille.

4 kuukautta sitten
taskupele
taskupele

Kärjistetysti voisi todeta, että Saarinen on sentään peittelemättä yksi Bannonin masinoiman, venäläisten tukeman rebublikaanisen saliittopopulismin ja sinimustan keskeisiä intellektuaalisia vastavoimia. Kyllä tätä agendaa tarvitaan, jos viideosa suomalaisista äänestää Unkarin mallin puolesta.

4 kuukautta sitten
Juuso Lehtinen
Juuso Lehtinen

Mielestäni luento käynnistää alkuräjähdyksen tavoin ajatusten avaruuden laajentumisen.

4 kuukautta sitten
Mark IV
Mark IV

Noin puolivälissä on kieltämättä tunne että pää todellakin vois räjähtää yhtä räikeästi kuin Esan takki tuhannen auringon voimalla.

3 kuukautta sitten
helager83
helager83

On mahdollista ajatella, että “metakognition Michael Jordan”, Esa Saarinen, mestareiksi tituleeratun tiiminsä kanssa on tässä käynnistänyt “The Last Dance” -henkisen tapahtumasarjan filosofisen systeemiajattelun areenalla. Mukana yleisössä ollaan, kuten aiempinakin kausina, todistamassa miten koronan aiheuttamat haasteet on käännetty mahdollisuuksiksi kirittää tiimiä entistäkin kovempiin suorituksiin. Kiitos jälleen ajattelun aminohappoannoksesta, nykyinen etätyöympäristö kuluttaa kyseiset varainnot aiempaa nopeammin loppuun ja siksi tällainen lisäravinne on itselle enemmän kuin tarpeen.

4 kuukautta sitten
Mark IV
Mark IV

Michael Jordan todellakin, aika paljon ilmaa tuossa metakognitossa onkin.

3 kuukautta sitten

Seuraava

Prof. Esa Saarinen 60v. juhlatilaisuus 12.8.2013

3:43:07

Life Advice w OnlyJayus - #Shorts

0:31

Life Advice w OnlyJayus - #Shorts

onlyjayus

Näkymät 3 milj.

Race Highlights | 2021 Azerbaijan Grand Prix

7:20

THE FATHER OF JUICING - JonTron

17:43

THE FATHER OF JUICING - JonTron

JonTronShow

Näkymät 3,3 milj.

Life Advice w OnlyJayus - #Shorts

0:31

Life Advice w OnlyJayus - #Shorts

onlyjayus

Näkymät 3 milj.

Race Highlights | 2021 Azerbaijan Grand Prix

7:20

THE FATHER OF JUICING - JonTron

17:43

THE FATHER OF JUICING - JonTron

JonTronShow

Näkymät 3,3 milj.

Love to prank my husband😂 #shorts

0:13

Love to prank my husband😂 #shorts

Tsuriki Show

Näkymät 91 milj.

THE FATHER OF JUICING - JonTron

17:43

THE FATHER OF JUICING - JonTron

JonTronShow

Näkymät 3,3 milj.

Hannoverin vampyyri Haarmann - TLDRDEEP

10:45

Hannoverin vampyyri Haarmann - TLDRDEEP

Aleksi Rantamaa - Yle Kioski

Näkymät 75 t.

Deji

8:34

Deji

JJ Olatunji

Näkymät 3,8 milj.

Who Is SMARTER? 😂 #shorts

0:30

Who Is SMARTER? 😂 #shorts

LankyBox

Näkymät 180 milj.